SRPSKA VOJSKA IDE U LIBAN: U toku je uvežbavanje, evo o čemu je reč
Foto: Ministarstvo odbrane

POSLUŠAJTE

SRPSKA VOJSKA IDE U LIBAN: U toku je uvežbavanje, evo o čemu je reč

Obuka čete se završava krajem meseca realizacijom taktičke vežbe

Objavljeno:

Pešadijska četa iz sastava Treće brigade kopnene vojske određena za učešće u mirovnoj operaciji u Libanu realizuje u bazi "Jug" i na poligonu "Borovac" drugu fazu obuke za učešće u ovoj misiji Ujedinjenih nacija.

Reč je o jednom od segmenata višemesečnih priprema koje profesionalni vojnici i starešine Vojske Srbije prolaze pre upućivanja u zonu operacije, kako bi u potpunosti bili osposobljeni za realizaciju zadataka u sastavu mirovnih snaga.

Nakon individualne taktičke i vatrene obuke, realizovane u prvoj fazi osposobljavanja, jedinica sada uvežbava taktike, tehnike i procedure za izvršavanje zadataka koji je očekuju u Libanu, kao što su obezbeđenje kontrolnih punktova, pratnja konvoja i kontrola masovnog okupljanja. Taktički zadaci i supozicije koje pripadnici jedinice rešavaju su u potpunosti prilagođeni situacijama u kojima se mogu naći u zoni operacije.

Vojska
foto: Ministarstvo odbrane

Obuka čete se završava krajem meseca realizacijom taktičke vežbe, na kojoj će biti proverena osposobljenost jedinice za angažovanje u sastavu Privremenih snaga Ujedinjenih nacija u Libanu.

Učešće jedinice Vojske Srbije ranga pešadijske čete u misiji u Libanu započelo je 2013. godine, a u ovoj mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija se trenutno nalazi i naš vod za zaštitu snaga, štabni oficiri i grupa specijalista zaduženih za podršku našem kontingentu.

Bonus video

03:37

SAMO JAKA VOJSKA MOŽE DA SPREČI DALJE KOMADANJE SRBIJE Starović: Svedoci smo da nam spremaju nove presedane, NEK RAZMISLE TRIPUT

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.